En bra ansiktskräm bör alla ha i sin hudvårds rutin och vi rekommenderar alla att börja använda det. Krämerna är ofta specifikt framtagna för den känsliga och tunna huden i ansiktet och de ska även absorberas snabbt och enkelt.

Varför ska man använda en ansiktskräm? Det kan vara många anledningar till att man ska använda en ansiktskräm, exempelvis kan det handla om att huden upplevs som torr, stram eller så har man problem med rodnad och tidiga ålderstecken.

Att använda en vanlig kroppslotion rekommenderar v i inte eftersom det inte är anpassade för den känsliga huden kring ansiktet.

Tycker du det är jobbigt med långa hudvårdsrutiner med många olika produkter ska du i alla fall prioritera ansiktskrämen. Detta är nämligen grunden för att hålla huden återfuktar vilket gör att den är ung och fräsch mycket längre. (PS vill du ha ett bra tips på ansiktskrämer kan vi varmt rekommendera Instant Hydration från Xlash.se)

Alla bör ägna sig åt ansiktsvård

Alla behöver ta hand om sitt ansikte oavsett hudtyp, torr, finnig, rynkig eller fet hy. Vissa har flera steg i sin ansiktsvårdsrutin medan andra nöjer sig med enbart en fuktkräm.

Gör huden glad med ansiktsvård

Alla är unika, detsamma gäller vår hy. Det som funkar för din vän behöver inte fungera för dig. En gemensam nämnare för en hudvårdsrutin är dock att bra rengöring och god återfuktning för din hud att må bra, dock måste de vara anpassade efter din hudtyp.

Ansiktet utsätts för mycket påfrestningar. Sol, väder och vind, luftföroreningar, temperaturförändringar och även skärmar är något av det får hud i ansiktet får stå ut med dagligen. Därför är det extra viktigt att du ger din hy de verktyg de behöver för att tackla alla dessa påfrestningar.

Majoriteten rekommendera att tvätta och återfukta ansiktet morgon och kväll. Detta för att förbereda huden för att påfrestningar som kan tänkas tillkomma både under dagen och kvällen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *